NÉHÁNY BEMUTATKOZÓ MONDAT


Gazda Bence - basszusgitár

Kiscsoport zenekar Én igazából hegedűművész vagyok, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen diplomáztam. Ebben a zenekarban csak azért basszusgitározom, mert a többiek erre kértek fel, egy basszusgitáros barátom pedig éppen árulta a hangszerét. Azt pedig tudtam, hogy a Kiscsoportban annyira jól fogom érezni magam, hogy tökmindegy milyen hangszer lesz majd a kezemben. Szóval, ha mondjuk tubázni, vagy balalajkázni hívtak volna, akkor is igent mondtam volna.
És tényleg nagyon jó így együtt muzsikálni: a Kiscsoport egy műhely, ahol a kísérletezés, a koncentráció, ugyanakkor a szórakozás egyformán fontos, ráadásul a legkritikusabb közönségnek, a gyerekeknek játszunk.
Ha többet szeretnél róla megtudni, írj nekünk! »


Jelinek Balázs - gitár

Kiscsoport zenekar Gimnázium elején kezdett komolyabban érdekelni a gitár, Kormos Janótól tanultam, később az egyetemi évek alatt Eichinger Tibortól. Egy kis rockos bevezetés után a Laokoón Csoportban sokat kísérleteztünk jazzes és ethno elemek, páratlan ritmusok és repetitív zenei szerkezetek ötvözésével. Ezt nagyon szerettem, és bár a Kiscsoport főleg gyerekeknek szól, azért itt is adódik alkalom hasonlóan izgalmas dolgokat kipróbálni. Nagyon nagy élmény az együtt zenélés a zenekarral és a családban is, remélem, hogy a gyerekek is rákapnak majd az ízére…
Ha többet szeretnél megtudni róla, írj nekünk! »


Juhász Orsolya Anna - ének

Kiscsoport zenekar Egész gyerekkoromban reggeltől estig énekeltem. Meg az oviban, és az iskolában is. Sőt, beszélni is kábé énekelve tanultam meg. Csoda hát, hogy ezt felnőttként sem hagytam abba? És az, hogy szeretek gyerekeknek énekelni, kis és nagy gyerekekkel foglalkozni? Hát, kedves Közönség, én mindig alig várom a következő koncertet!
Ha többet szeretnél megtudni róla, írj nekünk! »


Pálhegyi Máté - fuvola, vokál

Kiscsoport zenekar Nagy örömmel tölt el, hogy napjaink ma élő egyik fuvolistájaként tartanak számon. Hát igen, mi tagadás, ezidáig számos együttesben és együttesen kívül is felléptem már. Sőt, diák koromban legfőképpen iskolákon kívül voltam megtalálható. Kész csoda az a két diploma. Aztán eltelt egy pár évtized, sokat tanultam sokmindenkitől, rengeteg helyen játszottam és tanítottam. Ez utóbbit most már leginkább Bécsben teszem, ahol saját iskolát is alapítottam, de ez könnyű feladat volt (a németet leszámítva). Az igazi kihívás az az, hogy Nektek, gyerek és felnőtt barátaimnak egyszerre valami értékeset, és egyben szórakoztatót is tudjak nyújtani. Na, ez már tényleg egy igazi feledat. Óriási vágyam, hogy helyt tudjak állni.
Ha többet szeretnél megtudni róla, írj nekünk! »


Pálvölgyi Balázs - gitár

Kiscsoport zenekar A közös zenélés és zenei kísérletezés semmi máshoz nem hasonlítható, hatalmas kaland. Az pedig, hogy ebben gyerekkorom óta részem van, óriási öröm. A diákzenekarok kanyarjai után a Laokoón Csoportban megélt kreatív szabadság miatt soha nem volt kérdés, hogy ha zenélünk, létrehozunk valamit, azt hogyan érdemes tenni. A Kiscsoport nyitott, kísérletező műhelye nekem folytatása annak a huszonvalahány éves történetnek, ami a játékról, az alkotásról, az egymásra figyelésről és arról szól, hogy a közönségnek csakis értéket szabad adni.
Ha többet szeretnél megtudni róla, írj nekünk! »


Pödör Bálint - dob, cajon, vibrafon, egyéb ütőhangszernek minősülő ketyerék, vokál

Kiscsoport zenekar Már egész kiskoromban ütőhangszereken kezdtem játszani. Szerencsére a konyhai lábosoktól egyből a zeneiskolába vezetett az utam, majd tovább, a többi klasszikus zenei intézménybe. A könnyebb műfajokat tizenévesen kezdtem művelni, amikor is a mostani Kiscsoport tagokkal összebarátkoztam. Azóta rengetegféle stílust játszottam, és játszom a mai napig; könnyűt, nehezet, komolyt, komolytalant, de mindnek a közös eleme, hogy imádom a ritmusokat és a ritmikus zenéket! Immár huszonhárom éve tanítok gyerekeket. Állítólag a színpadon sem tudom elnyomni azt a vágyam, hogy nekik is átadjam, velük is megszerettessem az igényes, jó zenét. A Kiscsoportban lehetőségem van megélni az alkotó munka örömét és a barátokkal való közös muzsikálás felemelő érzését.
Ha többet szeretnél megtudni róla, írj nekünk! »
© Kiscsoport ˙ webdesign és programozás: Montepauli Web Solutions ˙ illusztrációk: Paulivalle Graphics
Minden jog fenntartva ˙
Kiscsoport Zenekar ˙ All rights reserved